Uniform Pensioenoverzicht ex-partners


Toelichting Uniform Pensioenoverzicht Ex-partner


Uw persoonlijke gegevens
Hier ziet u de basisgegevens waarop uw UPO is gebaseerd. Controleer deze gegevens goed! Kloppen ze niet (meer)? Neem dan contact met ons op. Let er wel op dat wij gegevens hebben gebruikt die op 1 januari 2019 bij ons bekend waren.

Uw ex-partner
Hier staat de naam van uw ex-partner. Bent u hertrouwd of gaan samenwonen met een nieuwe partner? Deze gegevens staan niet op dit UPO.

Uw pensioengegevens
Wilt u meer weten over de opbouw van het pensioen of over de pensioenregeling? Bekijk dan het Pensioen 1-2-3

Welk pensioen kunt u verwachten?

Dit is het bedrag aan jaarlijks pensioen dat u ontvangt vanaf de pensioenleeftijd van uw ex-partner die op het pensioenoverzicht staat. U ontvangt dit pensioen niet of niet meer als u of uw ex-partner overlijdt. Uw ex-partner kan langer doorwerken of eerder met pensioen gaan dan de standaard pensioenleeftijd. Hierdoor kan het zijn dat uw pensioen ook op een later moment ingaat. De hoogte van uw pensioen is hierop aangepast.

Gaat uw ex-partner eerder met pensioen? Dan gaat uw deel van het pensioen ook eerder in en wordt uw uitkering lager. Werkt uw ex-partner langer door? Dan gaat uw deel van het pensioen later in en wordt uw uitkering hoger.

Wat krijgt u van ons als uw ex-partner overlijdt?
 

Bijzonder partnerpensioen
U hebt recht op een bijzonder partnerpensioen voor na het overlijden van uw ex-partner. Dit is het partnerpensioen dat uw ex-partner tot de scheiding heeft opgebouwd.

Lees meer


Hoe zeker is uw pensioen?

De hoogte van uw pensioen staat niet vast
De hoogte van uw pensioen kan nog veranderen. Het kan hoger worden door indexatie (verhoging) of lager worden door korten. Of uw pensioen wordt verhoogd of verlaagd heeft te maken met de financiële situatie van het pensioenfonds en met de beleidsdekkingsgraad.

Lees meer hier over in het Pensioen 1-2-3.

Verhoging pensioen
Wij proberen uw pensioen elk jaar mee te laten groeien met de stijging van de prijzen. Dit heet indexatie. Dit kan alleen als de financiële situatie van ons pensioenfonds goed genoeg is. Hier  vindt u een overzicht van de indexatie van het afgelopen paar jaar.

 

Verlaging pensioen
Het verlagen (korten) van pensioen is op dit moment niet aan de orde bij uw pensioenfonds. Uw pensioen is de afgelopen jaren niet verlaagd.

 

Wilt u een persoonlijk totaaloverzicht?
Op www.mijnpensioenoverzicht.nl staat een persoonlijk totaaloverzicht van het pensioen dat u via uw werkgever(s) hebt opgebouwd én van de AOW. U ziet ook een inschatting van uw netto inkomen na pensionering. En u kunt uw pensioen met uw (eventuele) huidige inkomen vergelijken en samen met uw (eventuele) partner uw gezamenlijk pensioen bekijken.

Let op: verevende pensioenen staan niet op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Alleen pensioen dat door u zelf is opgebouwd bij een werkgever wordt vermeld onder uw naam.

 

Hebt u vragen? Of wilt u een wijziging doorgeven?
Lees dan verder op de website of neem contact met ons op. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 020 426 63 80 of via pf.snsreaal@blueskygroup.nl

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Disclaimer
Het Uniform Pensioenoverzicht en deze toelichting zijn op zorgvuldige wijze tot stand gekomen. Wij zijn uitgegaan van de ons bekende gegevens en uw pensioenreglement. Het pensioenreglement is uiteindelijk bepalend. U kunt het pensioenreglement downloaden.

 

Hebt u een vraag?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van uw pensioen

Aanmelden